Egy lakás, vagy ház szigetelésénél érdemes odafigyelni, a megfelelő szigetelőanyag, burkolatok és nyílászárók kiválasztására.

Az elején magasabb költséggel bíró, ámde jó minőségű anyagok kiválasztása, a későbbiekben visszahozza az árát.

Milyen fajtái vannak a szigetelésnek?

A szigetelés alapvetően két részre bontható;

Külső szigetelés:

A külső szigetelés feladata többek között, hogy megvédje házunk falainak szerkezetét, továbbá hatékonyan és jelentősen mérsékelje, a külső hőmérséklet ingadozás és hő tágulás okozta negatív fizikai hatásokat, amelyek lakóházunkra hatnak nap, mint nap.

 

Fontos, hogy a külső szigetelés kiegyensúlyozott, jelentős kilengésektől mentes klímát biztosít házunkban, lakásunkban, illetve a szakszerűen kiválasztott és professzionálisan felrakott külső szigetelés, jelentősen kevesebb energia számlát, valamint  úgynevezett hulladék hőt eredményez.

Belső szigetelés:

A belső szigetelés során, leggyakrabban használt termék típusok, a polisztirol és az ásványgyapot termékek.

Ez a típusú megoldás, nagyon sok odafigyelést igényel. Legyen szó akár polisztirol, vagy ásványgyapot használatáról, minden esetben körültekintően kell eljárnunk, mind a megfelelő anyagok kiválasztása, mind azok felhelyezése során.

A belső szigetelések döntő többségében a páradiffúzió elkerülése érdekében, fólia használatát is előírják a szakértők, az esetleges nedvesség lecsapódás megakadályozása miatt.

A belső szigetelés, összességében kevésbé elterjedt megoldás, azonban még így is sokkal hasznosabb, mintha egyáltalán semmilyen megoldást nem alkalmaznánk.

Tehát bármelyik szigetelési formát is választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy nem csak ingatlanunkat védjük, de hosszútávon magunknak is spórolunk, ugyanis az energia számlákon jelentkezni fog az alacsonyabb összeg.